torsdag 24 september 2009

Västen plus en mössa är klara och nu blir det en mössa åt Olivia

Jag har varit sjuk i 1,5 vecka ungefär så det har inte blivit mycket stickning. Men jag blev faktiskt klar med västen innan jag blev sjuk fast jag har såklart inte orkat lägga ut någon bild. Hade inte tagit någon bild heller och inte ville jag göra det när jag såg ut som hej kom och hjälp mig. Sjuk och hemsk. Det kan ha varit svininfluensan men jag tror det var en vanlig säsongsinfluensa. Fast det är ju nästan samma symptom så man vet inte.
Iallafall så känner jag mig nästan helt frisk igen, lite snuva kvar och lite känningar i halsen bara. Men nu kände jag för att lägga upp en bild som är precis nytagen. Så här blev västen:Av restgarnerna gjorde jag en mössa som passar till. Så här blev den:


Och här är en bild med både västen och mössan på:Sedan gjorde jag en till fyrkant till en bebisfilt i ett flerfärgat rosalila garn och då blev jag så sugen på att göra en mössa till Olivia i det garnet så jag satte genast igång med det efter den fyrkanten. Gillar färgerna så mycket. Så här ser resultatet ut hittills:Nu ska jag fortsätta lite med mössan om inte Olivia vaknar snart och självklart måste jag sätta fart på min lopapeysa som jag har liggande. Har kommit på att jag ska ha knappar på sidan nu. Så nu ska jag kunna sätta igång med det.

tisdag 8 september 2009

Jag har börjat på ännu ett nytt projekt

Jag vet inte vad det är men jag tycker det är rätt trist att sticka på den där svarta lopapeysan jag håller på med. Kanske beror det på attt garnet är så svart och trist och sticksigt. Hmm.. Sen har jag ju bara stickat svart svart ett tag nu. Så för 3 dagar sen satte jag faktiskt igång med ett annat projekt. Ville göra något som gick snabbt så det blev en virkad och stickad väst från www.dropsdesign.com. Här är länken till mönstret:
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=104&d_id=30&lang=se

Använder stickor 8 och ett tjockt garn, lika tjockt som till luvtröjan jag precis gjorde. Så det går himla snabbt och det är kul.
Här är resultatet hittills:


Sedan har jag iallafall satt på armarna på lopapeysan (isländska tröjan) så nu ska jag snart sätta igång på mönstret. Det som drar ut på det hela är att jag inte vet hur jag ska göra dragkedjan, jag vill inte ha den mitt fram iaf. Snett ner mot armen liksom tror jag. Så här ser tröjan ut hittills:Men nu tror jag att jag gör klart västen innan jag fortsätter på lopapeysan.

söndag 6 september 2009

Ett välgörenhetsprojekt klart

Nu skulle jag egentligen sticka på min islandströja men det blev en liten avstickare, haha. På stickkvällen så hade Lisa ett förslag att alla skulle sticka något till behövande barn. Specifikt till föräldralösa barn i Bosnien. Hennes blivande man är från Bosnien fast dom bor såklart båda här på Island. Jag gick med i projektet eftersom jag ändå har så mycket garn hemma. Hade ett par gråa nystan som legat i flera år, några svenska nystan ren ull. Dom tyckte jag inte själv om speciellt mycket så dom fick det bli.
Jag gjorde en liten stickad luvtröja. Men sen när jag hade sytt ihop armarna med kroppen såg det inte klokt ut. Jag stickade förresten med stickor 10. Det var ett rätt tjock garn. Iallafall så var jag tvungen att göra något åt tröjan. Så jag hittade ett svart garn i samma tjocklek ungefär som jag använde till att virka en en kant på armar, kropp och luva och en liten rand över dom fula sömmarna. Så här blev tröjan:

Framifrån:


Bakifrån:

Populära inlägg