lördag 7 april 2012

Handledsvärmare - pulsvärmare - halvvantar stickade i Einband

Jag kom på i slutet av mars att jag behövde ett nytt månadens mönster och kom på att jag skulle göra ett själv i Einband. Resultatet blev ett par halvvantar eller handledsvärmare i Einband. Jag fick lägga mina hundtröjor åt sidan ett tag.

Mönstret tog jag direkt ur huvudet. Ritade upp det i excel, skrev ut det och började sticka efter min egen hand. Men oops. Den första handledsvärmaren blev inte så jättebra. Jag satte tummen för långt ned och så blev den för lång. Den hamnade ju långt ner på fingrarna. Och så gillade jag inte resåren allt för mycket. Den var lite slapp. Så här såg den ut:


Efter den vanten ändrade jag mönstret lite grann. Satte tummen längre upp och gjorde den lite kortare. Jag blev mycket nöjdare med resultatet. Och så blev det månadens gratis mönster i webshopen.


Efter det testade jag även en annan färg. Grön-svarta. Men då gjorde jag pulsvärmare istället av samma mönster. Och dom blev ju fina dom med. Så det är ju bara att välja om man vill göra långa handledsvärmare eller korta pulsvärmare. Så här blev pulsvärmarna:

1 kommentar:

  1. Jätte snygga pulsvärmare. Köpte Einband när jag var på symässa i Malmö. Har tre gröna färger och ett plommonlila nystan. Funderar på vad jag ska sticka.

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar

Populära inlägg