onsdag 2 januari 2008

Sverigebesöket över - en hel del blev stickat !

Jaa då har jag och min älskling kommit tillbaka till Island. Vi åkte hem till Sverige över jul såklart. Johan var helt inställd på en hektisk och jobbig period med flängande hit och dit. Men så kände inte jag och jag tycker det var helt ok faktiskt. Kändes inte så stressigt som man kan tro. Vi firade jul i Stockholm hos min pappa med familj, sen åkte vi ner till Svenljunga för att träffa min mamma och syrran och systerdottern och sen blev nattåg till Johans familj i Strömsund. Så det blev nästan hela Sverige.
I Stockholm hann man till och med shoppa lite, ett par skor och lite kläder och resten av julklapparna förstås. Sen träffade jag som hastigast några kompisar och så åkte vi över till Johans bror med familj och åt middag. Allt detta skedde på 10 dagar.
Sen hann jag ju sticka lite också. Jag stickade ju klart ett par julklappar.
Halsduken blev klar först (som var till Jonas, syrrans sambo). Jag gillar färgen. Jag gjorde klart den på flyget till Sverige.
Sedan började jag direkt på en krage till Linneas (pappas fru) mamma.
Den satt jag med lite på kvällen när vi kom fram oc sedan blev det lite de 2 närmsta dagarna innan jul. Blev klar med den precis innan julafton.
Den blev riktigt fin (i lettlopi) och inte krävs mycket garn.

Efter det började genast sticka på en liten söt klänning till min systerdotter. Vi åkte ju ner dit den 26:e. Men tyvärr hann jag inte riktigt klart tills vi kom fram så den blev klar hemma hos dom den 27:e. Den blev faktiskt jättebra. Passade precis. Liten söt julklänning eller till nyår.Och så här blev den på:


Efter det blev det ett par vantar. Jag hade ju lovat syrran att hon skulle få ett par stickade vantar:Efter det gjorde jag en fortsättning till Jonas halsduk. Det blev en matchande mössa.


Sen gjorde jag faktiskt en grej till. Ett par raggsockor till mamma. Det blev i samma garn som halsduken och mössan till Jonas. Hade lite över nämligen.
Dom blev så här dom:


..och nu hade jag väl tänkt att börja med den där tröjan i det illröda lopigarnet som syns på en tidigare bild. Det blir intressant att se resultatet på den.
Det får jag börja med imorgon då det är årets första stickklubb.

1 kommentar:

  1. Does Johann help you knit?! I am just amazed at how much you get done!! Your last few projects are really nice - the dress is so sweet!

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar

Populära inlägg