torsdag 31 januari 2008

Två lopapeysur klara samtidigt + halsduk!

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev något. Jag har haft fullt upp. Började ett nytt jobb förra måndagen och så köpte jag och Johan en Suzuki Vitara(jeep) för snart 3 veckor sedan. Så vi har gjort en hel del ärenden efter jobbet. Vi samåker eftersom vi arbetar så nära varandra. Förra veckan åkte vi och tittade på sängar flera dagar i rad. Hittade en till slut så nu ska vi sälja våran gamla IKEA-säng.

Ja ja, jag har iallafall hunnit sticka. Jag började ju på en lopapeyusa med den där lysröda färgen, men jag kunde aldrig riktigt bestämma mig för vilka färger som passade bästa så det blev att jag började på 2 st samtidigt.. En i vitt, mörkbrunt och rött och den andra i vitt, mörbrunt, ljusbrunt och rött.
Igår sydde jag i dragkedjan i en av dom. Oj vilken tid det tog, hela kvällen faktiskt. Men det tar ju så lång tid helt enkelt. Först syr man 3 ggr raksöm upp och ner vid varje kant så att man kan klippa upp tröjan. Sen nålar man på dragkedjan, sida för sida. Sen syr man fast den med symaskin.(Det är detta som kan va lite körigt, för man får inte alltid till det så att det ser rakt och snyggt ut). Efter det får jag alltid fixa till dragkedjan genom att sy för hand så att det blir rakt och fint. Sedan är det lite småfix med översta av dragkedjan. Sen syr man fast baksidan av dragkedjan i tröjan för hand. Genom halva maskorna så att det inte syns framifrån.

Dom blev faktiskt jättefina. Gillar verkligen den här röda färgen. Så här ser den första ut. Jag har på mig den idag :)


Jag tänkte börja med att skriva ner vilka stickor och mått jag använder i en liten bok tror jag för det har tagit mig ända tills nu att hitta rätt storlek till mig själv. För den har var precis rätt storlek. Kommer inte ihåg måtten just nu. Lägger nog till dom i nästa inlägg.

Mitt i arbetet med tröjorna kom Johan på att han behövde en halsduk. Det blev nämligen rätt kallt en dag med massor av snö och det har vart snö sen dess faktiskt. Då sa jag bara att jag stickar en halduk. Det är ju jättebra. Så då satte jag igång med det och gjorde den på 3 kvällar. Sen fick jag fortsätta med tröjorna.
Halsduken blev nästan precis som den jag gjorde till Jonas i julklapp fast blå/svart.Idag tänkte jag sy på den andra dragkedjan. Sen har jag även börjat med en liten bebiströja. Men än så länge har jag inte hunnit långt. Har bara stickat lite på framstycket. Använder stickor nummer 2,5 och 3 så det var enorm skillnad från att ha stickat med stickor 6. Kändes så tunnt och litet. hahah..

1 kommentar:

Skriv gärna en kommentar

Populära inlägg