lördag 1 augusti 2009

Tillbaka från semestern och här är Olivias söta rosa lopapeysa

Ja nu har vi varit en månad i Sverige och rest runt och hälsat på hela släkten med lilla Olivia. Därför har jag inte uppdaterat bloggen på ett tag. Vi var först i Stockholm, sen Svenljunga, sen utanför Vallsta (Hälsingland) och sist Strömsund (Jämtland). Det gick förvånansvärt bra. Hon klarade alla bilresor galant. Och precis innan vi kom upp till hälsningland efter ca 2 veckor så blev jag klar med hennes rosa lopapeysa. Hittade ett par söta knappar som jag sydde på under bilresan från Svenljunga till hälsingland (när jag inte körde förstås). Den resan tog förresten 12h, men då stannade vi till i Falun och hälsade på Sofia (en kompis till mig) och det tog väl ca 1h. Sen tog vi några småpauser längs vägen.

I hälsingland kunde det bli lite kyligt på kvällen eller även på dagen då vädret var sämre och då fick Olivia ha sin lilla lopapeysa på sig. Så här blev den:Och så här såg den ut på Olivia:Sen hade jag ju rätt mycket garn kvar så jag kom på att jag ville göra mormorsrutor. Har sett många sådana filtar lite här och var och blev lite sugen på att göra en sån. Så jag började virka några rutor framför brasan i stugan. Det blev i dubbelt plötulopi garn och virknål nr 5 så dom blev rätt tjocka. Och nu i efterhand tror jag att det blir ett överkast istället för en filt. Olivia kan få det överkastet sen när hon får en större säng. Så här ser några av rutorna ut. Vet inte om jag har virkat rätt eftersom jag bara chansade på hur man gör dom. Tog det ur luften. Men det ser rätt ok ut iaf:Sen började också på en ny tröja till mig själv. Min gamla är lite liten nu när jag väger 12kg mer än innan jag blev gravid, haha. Den sitter ganska tajt och går knappt att dra igen över magen. Det är dragkedja på den. Jag gillar ju att göra tajta tröjor istället för pösiga. Så nu blir det en ny till mig som kommer matcha Olivias knallrosa tröja. Den kommer bli svart med vitt och knallrosa i. Sen blir det en sned dragkedja upp över ena bröstet och upp mot axeln. Så här ser resultatet ut hittills. Jag har bara börjat på kroppen. Jag har inte kommit så långt än. Det går segt. Längtar tills jag får börja på mönstret, det är roligast. Men har båda armarna kvar innan dess och ca 12 cm slätstickning på kroppen först. Hugaliga.
Stickar några varv per dag som det är nu. Så det lär väl ta en stund. Men nu börjar jag ju i stickklubben igen eftersom jag är tillbaka på Island. Så på onsdag är det stickning hemma hos mig. Då blir det väl stickat en hel del. Så här ser kroppen ut hittills:

2 kommentarer:

  1. svakalega flott bleika peysan hjá þér, hvar fannstu uppskriftina af henni?

    verð líka bara að hrósa þér fyrir skull peysuna hún er æðisleg, rakst á bloggið þitt þegar ég var að googla lopapeysur og hauskúpur.

    mvh. Christa

    SvaraRadera
  2. Takk takk. Þetta er bara eigin hönnun. Ég gerði uppskriftina sjálf. Ég hugsa um að kannski selja hana á Internet. Líka með skull peysuna. En það verður á ensku og sænsku. Íslenskan mín er ekki góð.

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar

Populära inlägg