fredag 17 december 2010

Flyttat till Sverige - gravid i 39:e veckan - började sticka igen igår

Dåså! Då är jag tillbaka på bloggen. Det blev ett litet uppehåll. Det har helt enkelt inte funnits nån tid och ork till att sticka sen vi flyttade från Island till Sverige. Sista gången jag stickade innan igår var på Island i Oktober. Så det var ett tag sen. Då gjorde jag klart tyskens tröja men det blev aldrig att jag skrev ett inlägg. Och sen när vi kom till Sverige blev det på tok för mycket att göra. Och jag mådde kasst. Stressad, extremt trött och sammandragningar och ryggvärk och foglossning. Så det har inte varit lätt. Trodde ett tag att bebisen skulle komma tidigt men det är kvar i magen. Nu är vi precis klara med att få iordning i lägenheten efter 1,5 månad. Det har inte varit kul. Men nu kan jag äntligen vila ordentligt och har fått ett par dagar avslappning nu. Tur det så att jag blir utvilad innan förlossningen som kan ske när som helst nu. Är nu gravid i 39:e veckan. Men sen har jag även vart sjuk som gjort att jag inte orkat mkt. Fick underfunktion i sköldkörteln och har fått medicin mot det också. Och järnbrist hade jag. Inget dom såg på Island utan det upptäcktes när jag kom hit.

Men nu äntligen har jag kommit igång med stickningen igen och det är kul. Har börjat på en tröja till mig själv. Eller jag började redan på Island så jag får väl säga att jag tog upp där jag slutade bara. Bara för att jag ville testa samma mönster som på tyskens tröja fast i andra färger och endast i 3 trådar plötulopi. Tyskens tröja är ju i 4 trådar plötulopi. Här kommer en bild förresten på den färdiga tröjan. Johan fick stå modell. Den är inte tvättat än dock. Det måste jag göra så fort jag kan kom jag på. Sen återstår att försöka få kontakt med tysken så han kan få sin tröja nån gång.



Mönstret kom jag på själv så jag behöver bra skriva ihop allt så har jag ett mönster till försäljning. Men det blir en väldigt varm tröja med 4 trådar. Men det är ju skönt nu när det är och har varit rätt kallt ute.

Sen får vi se hur det går med stickningen framöver. Jag kommer ju vara hemma med 2 barn nu i ett år framöver. Så det kan nog gå lite trögt med stickningen. Jag hoppas jag får tid. Jag har stora planer framöver, som jag inte tänke avslöja än. Sen ska jag ju försöka bilda en ny stickgrupp lite längre fram i tiden. De 3 första månaderna när bebisen kommit blir det nog lugnt men sen kan man nog köra på lite mer.

4 kommentarer:

  1. Kul att du är tillbaka. Det ska bli spännande att följa det du har planer för och förstås att få höra om bebisen.

    SvaraRadera
  2. Den ser ju jättemysig ut :-)
    Emil

    SvaraRadera
  3. Var i Sverige bor du? Om du bor i Umeå så är jag gärna med i din stickgrupp!

    SvaraRadera
  4. Jaha nu ser jag at du inte bor på Island mera...

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar

Populära inlägg