torsdag 3 april 2008

Bebiströja, sjal och klänning.

Ja tiden går och går. Jag har haft mycket att göra i mars. Finns inte mycket tid över nu när man börjar bli gammal. Tiden går extremt fort. Försvinner tjoff tjoff.

Jag skulle gärna ha 6 timmars arbetsdagar.. ååh vad skönt det hade varit..

Iallafall så har jag stickat lite grann. Det har inte varit så jättekul just nu. Jag gjorde en liten bebiströja som tog jättelång tid. Faktiskt gjorde jag fel på framstycket. Räknade fel så det blev 3 storlekar för litet.. Konstigt att jag inte märkte det förrän jag blev klar. Jag fick iallafall göra ett nytt framstycke.

Den blev fin när den blev klar. Jag gav den till James (Jamies och Davids son, där stickkvällarna brukar hålla hus) Jag tyckte det var på tiden att göra något till Jamie, eller det blev ju förstås till James (8 månader gammal). Jag har ju alltid stickat något till mina andra kompisar/släkt med bebisar.

Jag stickade den med stickor nr 3 och ett isländskt garn som kallas kambgarn. Det tar tid och sticka med små stickor alltså. Jag är ju så van vid stickor nr 6. Den passade iallafall perfekt ser det ut som på bilden. Jamie skickade en jättesöt bild:Sedan började jag på en svart sjal som det går riktigt trögt med. Jag har gjort fel kanske 7 ggr nu. Det var bara att dra upp och börja om. Det går inte kolla på tv när jag stickar ett sånt mönster. Måste koncentrera mig på vad jag gör. Det är einband jag stickar med och stickor nr 4. Einband är ett isländskt garn bestående av en tråd. Så det blir riktigt tunnt. Men vi får se hur det blir. Lite kul att göra något helt annat. Hittills har jag kommit lite längre än på bilden faktiskt:Sedan håller jag även på med ett annat projekt. Jag såg en stickad klänning på Vero Moda som jag blev lite förtjust i. Men jag ville inte köpa den, det var till och med hål i den och det fanns bara ett exemplar. Nån special hand design.
Iallfall så tänkte jag: jag stickar den själv såklart. Så jag tog ett par kort på den med mobilen och nästa dag åkte jag och köpte nåt garn som verkade bra.
Hittade inte 50% akryl 50 % ull som den innehöll så jag tog 70% akryl 30 % ull. Vi får se hur det blir. Det blir en riktigt tjock klänning iallafall. Men det är ju perfekt, för här är det ju så kallt jämt. Jag fryser nästan jämt. Är så frusen av mig.
Jo den är till mig förstås.
Tror jag får göra en till sen om den inte blir bra. Då får det bli tunnare garn. Nu stickar jag med stickor nr 7 liksom. Det får nog bli stickor nr 4 eller eventuellt nr 5 sen.

Jag har även här hunnit lite längre än på bilden.. Är uppe vid axlarna snart. Ska se om jag inte kan avsluta den i helgen. Det ska bli en luva på den också och det har jag inte stickat förut. Det är en kabel på ena sidan som jag ska dra ett svart snöre igenom.Nä nu är det dags att gå på stickkväll strax.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar

Gadgeten innehöll ett fel

Populära inlägg