fredag 25 april 2008

Ett snabbprojekt dök upp - Isländsk poncho - plus bild på Viktoria i bebiströja!

Första sommardagen var igår. Det är en röd dag på Island så jag var ledig. Det var skönt. Tog det bara lugnt och stickade bara lite grann. Köpte Sims 2 och massa expansioner så jag blev så att säga fast i det. Haha, kul kul!

Men i förrgår var det födelsedagsfest för Ulrike (tysk kompis) som även jobbar på Actavis med mig. Så jag och 2 andra tjejer på jobbet gick ihop till en present. Dom köpte garn till mig så jag kunde sticka en poncho. Eller det var min idé faktiskt. Jag visste att hon ville ha en poncho.

Men vi var sent ute så jag fick sticka rätt snabbt. Fick garnet förra torsdagen så jag satte igång direkt på kvällen. Stickade sedan lite på fredagen, nästan hela söndagen och sen på måndag och tisdag kväll. Det tog lite tid. På slutet är det 270 maskor på ett varv så ett varv tog 6 minuter om man stickar snabbt. Tog tiden! Annars tar det väl 10 minuter om man ska småprata lite under tiden eller kolla på tv.

Den blev faktiskt jättefin. Jag provade den själv och Johan fotade innan jag slog in den. Ska nog göra en sådan till mig själv också. Mysig att ha när det är lite kallt. Det är bara att dra över huvudet. Stickade i lopi med stickor nr 6.

Här har vi resultatet:Och så här ser den ut på:Sedan har jag även gjort klart den gråa klänningen jag började på. Eller nästan klart. Den har nog legat i 2 veckors tid nu och väntat på att få knappar isydda så att det går stänga övre delen. Ni får se vad jag menar när jag är klar och lägger ut en bild. Den blev faktiskt fin, men jättetjock. Jag ska testa och sticka samma klänning i ett annat garn, lite tunnare någon gång när jag har tid. Just nu har jag så många andra planerade projekt framför mig.

Sedan fick jag bilder på söta lilla Viktoria i sin lilla stickade bebiströja som jag gjorde. Här har vi en fin bild:


Just nu håller jag på med en present, en lopapeysa som jag inte tänker lägga ut förrän presenten är levererad. Jag började med den innan ponchon, så det fick bli ett litet uppehåll. Men nu har jag fortsatt med den! Får se när den blir klar. Just nu är jag lite fast i Sims 2 som sagt.

1 kommentar:

Skriv gärna en kommentar

Gadgeten innehöll ett fel

Populära inlägg