lördag 16 augusti 2008

Stickad klänning och lopapeysa från Maj. Graviditeten tog över stickningen, men nu är jag tillbaka.

Nu är jag tillbaka här på bloggen efter 4.5 månad eller något sånt. Jag slutade sticka hel i maj. Jag blev gravid! Det resulterade i att jag tappade lusten helt till att sticka, måla, spela PC spel, spela gitarr. Jaa alla intressen jag hade innan var som bortblåsta. Jag mådde illa bara av att titta på garner. Mådde illa hela tiden i början och var så enormt trött så jag orkade ingenting efter jobbet. Slappa i soffan och sen sova.

På stickklubben satt jag bara och tittade på dom andra, eller stannade hemma för att jag var så trött.

Men, nu har det sakta kommit tillbaka. För 2 veckor sedan ungefär började jag titta på stickningen igen och började sticka några varv sådär. Det går långsamt nu men jag har iaf börjat. Nu på stickklubben gör jag iallafall något igen. Håller på med en ljusgrå lopapeysa till mig sjäv, som ska få ett mönster i blått, vitt och svart. Den började jag faktiskt på för 4,5-5 månader sen. Ja i samma veva som jag tappade lusten.

Sen precis för 5 månader sen gjorde jag ju också klart en stickad klänning till mig själv, som jag hade sett i en affär. Det var lite kul att bara sticka från luften, hitta på allt själv. Det blev aldrig att jag la upp någon bild på den. Så här kommer den:Efter det gjorde jag så fort jag kunde, klart en lopapeysa till Johans pappas 60-års dag. Johan fick stå modell. Den blev lite större än Johans egna tröja men den ser jättebra ut på honom tycker jag. Det blev fina färger. Så här ser den ut:Ja nu på torsdag blir det stickklubb som vanligt och jag kommer fortsätta min gråa lopapeysa. Kan lägga upp en bild på den nästa gång. Jamie är dock inte kvar i klubben och inte Ulrika heller för den delen. Så vi har minskat ner lite. Jamie flyttade tillbaka till USA med sin familj och Ulrika tillbaka till Sverige.

4 kommentarer:

 1. Vilken klänning! De bästa mönstren är de man har i fantasin!

  SvaraRadera
 2. Hi. I found your page through google and i love the lopa dress. I have been forever trying to find a dress to knit and this one i love. Can i have the pattern or can you tell me where i could get it. I live in iceland :) you can contact me through email if you like thuriy@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. Hej, Jag är precis hemkommen från min första resa till Island. Jag såg stickade klänningar, men ingen som passade. Jag gillar din klänning och är också intresserad av mönster eller om du har något annat tips. Tror inte att jag klarar av att producera en klänning utan något typ av mönster, Hälsningar en frusen skåning

  SvaraRadera
 4. Hi,
  would you be so kind and contact me for my travel to Iceland: Tino.Oelker@bmw.de
  Thank you.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar

Populära inlägg