måndag 9 februari 2009

Isländsk poncho, mössa och halsduk!

Nu äntligen kan jag lägga ut en bild på det hemliga projektet jag gjorde. Det var en isländsk poncho. Jag gjorde ju en svart för inte så länge sedan till en kompis som fyllde 30. Nu gjorde jag en i mossgrön till Linnea (pappas fru) på hennes 50-års dag. Så här blev den:


Hon fyllde 50 år igår och hon hann få den innan helgen så det var ju bra. Jag använde såklart isländskt garn (lopi) och stickor 4,5 och 6.
Sedan blev det lite restgarner över så då fick jag bara lust att sticka ihop något snabbt så det blev en mössa i nästan samma mönster som ponchon. Jag lade upp 68 maskor med stickor 4.5 och efter resåren bytte jag till stickor 6. Det var en rätt bra storlek för mig med 68 maskor. För Johan blev den lite liten. Så här ser den ut:


Men jag hade fortfarande lite garner över så det blev en halsduk också med ränder på längden.
Den stickades med 4,5 och jag lade upp 200 maskor. Men jag kunde lagt upp fler eftersom den bara blev 137 cm lång. Den kunde varit längre. Men jag gillar den. Så här blev den på avigsidan:


Och så här blev den på rätsidan:


Nästa gång hoppas jag att jag kan lägga ut en foto på bebisklänningen jag stickar. Jag har fortfarande inte kommit så långt med den eftersom jag gjorde hatten och halsduken istället. Men nu har jag inget annat på gång så nu ska jag nog bli klar med den.

1 kommentar:

 1. My coder is trying to convince me to move to .

  net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs.

  But he's tryiong none the less. I've been using Movable-type on various websites for about a year and am worried
  about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.
  net. Is there a way I can import all my wordpress content into
  it? Any kind of help would be greatly appreciated!

  My web-site; 24option

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar

Populära inlägg