fredag 26 juni 2009

Döskallelopapeysa klar och knallrosa bebislopapeysa på gång.

Ja nu är jag helt klar med döskallelopapeysan. Den blev rätt cool. Fast jag blev klar för ett bra tag sedan. Men sen var det där med dragkedjan som tog tid. Jag la det lite på hyllan. Är så trist att sy fast dragkedjan. Men nu äntligen är allt gjort.
Så igår var jag ute och fotade Johan i den. Det var så fint väder för en gångs skull här på Island. Åkte till en liten strand. Här får ni se en bild:



Och så här ser den ut bakifrån:


Och här är en med luvan på:


Jag är faktiskt nöjd med tröjan. Det blir spännande och se vad brorsan tycker. Det är han som ska få den. Vill du köpa stickmönstret finns det till försäljning i min webshop Islina Garn och Design (www.islina.se) tillsammans med garn eller så kan du köpa det här för 45 kr:

Stickmönster till modern isländsk stickad tröja med luva
45,00 kr



Sen har jag börjat på en bebiströja, en liten knallrosa lopapeysa för en ett åring ungefär. Olivia är nästan lika stor som en ett åring, haha. Jag har kommit rätt så lång. Nästan klar faktiskt. Är på mönstret vid bröstet nu. Jag tar med mig tröjan till Sverige och gör klart den där. Sen kan Olivia ha den en kall sommarkväll. Så här ser garnet ut:



Det kallas plötulopi och är ospunnet garn. Det billigaste man kan få och det blir tunt och skönt för henne. Lite sticksigt kanske det blir iof. Vi får se. Jag har inte tagit något kort på tröjan än så ni får vänta med och se hur den ser ut. Det är eget skapat mönster också.

5 kommentarer:

  1. Vad du är duktig!! Letade efter bilder på islandströjor på nätet att skicka till min mamma som ska sticka (stickar för fullt) till min baby i magen, så hittade jag din sida och blev sittande och har sett dina kreationer, blev helt imponerad.
    Jag ger adressen till mamma så hon kan gå in och kika och inspireras, hon visste inte helt vad jag menade med islandströja nämligen..
    Mvh Annica på Grönland (vi är tydligen grannar) :)

    SvaraRadera
  2. Hej. Lika duktig som vanligt. Den blev ju ursnygg, önskar att jag var lika duktig som dig. Esin, Stockholm

    SvaraRadera
  3. hei!
    veit ikke om du husker meg jeg? Marie fra norge, bosatt i sundsvall...vi möttes hos jamie i dåpen til james hafsteinn... ville bare si hei, jeg er nemlig inne på siden din litt nå og da(fikk tips fra jamie) og blir stadig imponert! mest imponert er jeg over at du får strikka så mye når du har en liten baby!(gratulerer så masse, hun var nydelig!) Vi fikk også en liten bebis for ikke så lenge siden, i februar, og jeg har gitt opp strikking etter det...
    önsker deg og din familie en riktig god sommer!
    klem fra marie

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Jag tycker alla dina stickkreationer är fantastiska! Hittade din sida av en slump när jag letade mönster till en egen tröja. Ha det!

    SvaraRadera
  5. Tack allihop. Kul att ni gillar mina kreationer.

    Och Marie, jo jag kommer ihåg dig från dopet. Kul att du hittade min sida. Du får gärna maila mig och skriva lite mer på linadianaolofsson@hotmail.com
    Grattis till eran bebis också. Jättekul verkligen! Hoppas ni hade en bra sommar.
    /Lina

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar

Populära inlägg