tisdag 3 november 2009

Svart, vit och knallrosa lopapeysa färdig!

Nu har jag äntligen satt i dragkedjan i min lopapeysa. Den blev faktiskt bra. Lite ojämt stickat är det. Jag använde mig av två trådar plötulopi. Den är obehandlad och bryts jättelätt sönder. Stickade med stickor 5.

Så här ser resultatet ut. Det blev rätt häftigt med en dragkedja på sidan. Det är absolut lättare att dra den över huvudet med en dragkedja där. Frisyren förstörs inte. Sen passade mönstret faktiskt riktigt bra in på båda sidor om dragkedjan. Det kan bli lite svårt ibland att få till det. Jag är inget proffs direkt. Så här ser iallafall resultatet ut:Och här är en närbild på överdelen med dragkedjan:Mitt nästa projekt som jag såklart redan börjat med är en lettlopi tröja till min älskling Johan. Jag ritade upp ett nytt mönster och satte igång på kroppen. Det blir spännande och se hur mönstret blir. Jag har nämligen inte målat upp någon skiss så jag vet inte om färgerna kommer se bra ut ihop. Vi får se. Jag lägger upp en bild när jag närmar mig mönstret. Just nu är det bara svart jag stickar. Den kommer bli svart i grunden.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker du gör jättefina saker! Det ser hur proffsigt ut som helst!Ska lägga in din blogg på min blogglista!
  Garnkramar från södra Sverige!

  SvaraRadera
 2. Åh vad glad jag är att jag hittade dig! Börjar bli lite desperat... har fått ett jättevackert garn från island men jag vet inte vad jag ska göra med det!! Det heter kambgarn och jag har tre nystan. Hade varit jättesnällt om du skulle kunna hjälpa mig med tips och råd på mönster till detta garn. Finns det något liknande svenskt garn, tänkte om man kanske kunde söka på mönster på det viset. Tacksam för all hjälp!

  SvaraRadera
 3. Hej, jo den där blågrå randiga bebiströjan jag gjorde i ett inlägg i december 2008 gjorde jag i kambgarn faktiskt. Det gick även göra mössa, vantar och byxor. Då använde jag ett mönster från marks & kattens som jag köpte den sommaren i Sverige. Och enligt dom skulle man använda piggelen, som är 100% acryl och 26m och 36v = 10cm. Det gick också använda garnerna Harlekin eller Karusell. Du kanske kan söka på marks & katten mönster. Det borde ju funka eftersom det funkade för mig. Sök också på piggelen garn kanske.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar

Populära inlägg