söndag 22 november 2009

Rosa lopapeysa snart klar

Jag började ju på en léttlopapeysa till Johan men jag kom inte långt på den förrän jag kom på att syrran fyller 25 år och att jag har lovat henne en lopapeysa någon gång. Och det här var ju ett bra tillfälle. Så jag satte genast igång med det istället. Hittade inte rätt färger i Álafoss lopi garn så det fick bli två trådar léttlopi garn istället. Och nu är jag nästan klar. Hon fyller den 7:e december. Så här ser det ut hitills:Sen måste jag lägga upp en bild på mig själv i min senaste lopapeysa (gjord med två trådar plötulopi), som älsklingen tog idag faktiskt. Vi var utanför Reykjavik. Vi åkte och hälsade på en familj i Eyrabakki, som det heter.

3 kommentarer:

 1. Åh så fin lopapeysa! Snyggt med rosa. Var i Reykjavik nyligen och håller på med en egen! Det är skoj när det går så fort att sticka en hel tröja. Och jag valde ändå lettlopi så det är lite tunnare.

  SvaraRadera
 2. Vad fina tröjor du gör!
  Jag hamnade här när jag googlade på Island. Min gubbe fyller 50 i jan. o vi funderar på att åka till Island då. Alla andra åker till Thailand, men han vill till Reykavik. Tror du det vore nåt...i januari!? Det är väl svinkallt då ....Men jag har förstått att det kan vara mycket att se där...få se hur det går. Om vi kommer kanske vi behöver en tolk ;)

  SvaraRadera
 3. Tack tack båda två!
  Och jo du kan åka till Island. Visst är det lite kallt i Janurai men ni kan ju åka upp på en glaciär och åka snöskoter. Det är lite häftigt. Sen går det ju se vanliga sevärdheterna också. Vattenfallen kommer vara frusna men det kan ju vara fint det med. Sen kan man åka till Blue lagoon året runt. Och jökulsarlon är fint att se året runt. Isberg som bryts loss från en glaciär och flyter ut i en liten sjö som sen flyter ut i havet. Det simmar sälar där och man kan åka en båt bland isblocken. Jorå ni kan allt åka hit om ni vill. Men var beredd på att det kan regna/snöa och blåsa så vindtätt är att rekommendera. Blåsten kan göra det 10 grader kallare än vad det är. Isande kallt, iiih.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar

Populära inlägg