fredag 2 april 2010

STORT NYTT PROJEKT på G plus mellanstickare (snabbstickad barntröja)

Jo jag fick en beställning på ett helt set i isländsk ull. Det ska bli en stickad isländsk tröja (lopapeysa), ett par stickade byxor, 2 stickade mössor, en stickad halsduk, stickade vantar och en stickad T-shirt (eller tunn väst kallar man det här).

Det är en tysk kille som var här på Island i höstas (2009) som vill ha allt. Han sa att det var ok om det tog ett år eller så. Så det var inte superbråttom. Men nu tänkte jag iallafall sätta igång med projektet. Visst, jag kanske gör nåt litet emellanåt. Det kan bli rätt trist annars. Vill gärna gör något åt Olivia eller mig själv också.

Men först och främst ville han att jag skulle skicka en stickad provbit så han kan se att färgerna är bra och att tjockleken är som han vill ha den. Han vill nämligen ha riktigt tjocka och varma grejer. 4 trådar plötulopi (ospunnet garn som säljs i runda plattor) ska jag använda.
Jag har redan stickat provbiten och tänker skicka den nu efter påsk. Så här ser den lilla biten ut:Men eftersom jag inte kan börja med hans grejer förrän han har godkänt provbiten så har ja satt igång med en annan grej.
En liten tröja till Olivia som stickas i ett enda stycke runt runt och ser ut som ett cykelhjul.

Jag har kommit ganska långt redan och kommer garanterat bli klar nu i påsk. Jag känner för att sticka en hel del. Är riktigt förkyld så jag kommer inte ta mig ut ändå. Johan var ute med Olivia idag och jag låg i soffan och stickade. Så här ser arbetet ut just nu:Sen häromdagen var jag inne i en affär som jag sällan går in i. Dom har lite sämre garner där. Men jag såg ett flerfärgat garn som jag bara var tvungen att köpa. Så härliga färger. Ska definitivt göra något åt mig själv i det garnet. Köpte på mig en hel del så det ska räcka till en tröja. Får se vad för slags tröja jag ska göra. Det får bli senare. Så här ser garnet ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar

Populära inlägg