lördag 2 januari 2010

Rosa lopapeysa, bebisfilt och mössa

Nu äntligen kommer ett inlägg. December månad var rätt hektiskt. Nu är det lugnt igen. Olivia har fyllt 1 år också (30:e december). Vi hade ett litet kalas.

Iallafall så blev jag klar med den rosalila lopapeysan. Den vart väl fin, förutom att den blev lite lång. Mer som en lopaklänning med dragkedja. Vet inte vad jag tänkte på. Tänkte inte så mycket. Syrran fick den i födelsedagspresent men tyvärr har inte paketet kommit fram än (det har gått en månad snart) så det återstår att se om hon gillar den. Jag själv provade den och så här såg det ut:Sedan gjorde jag även klart en bebisfilt, som syrrans lilla dotter Wilma fick i välkomstpresent. Hon föddes den 6:e december. Men den har såklart inte heller kommit fram eftersom den är i samma paket som lopapeysan ovan. Så vi får se om dom gillar den.Sen efter det stickade jag snabbt ihop en mössa efter eget mönster. Den blev inte så bra men den kanske går använda.På stickorna just nu sitter början på en lettlopapeysa (eller isländskt stickad tröja ur léttlopi) till min älskling Johan. Jag hade tänkt att han skulle få den till jul men neeej det var alldeles för lite tid över till det. Jag har faktiskt precis börjat på mönstret men det tar väldigt lång tid. Stickar ju med stickor 4. Jag säger bara ojojoj vilken tid det tog att göra kroppen och armarna. Det var bara svart också och inget mönster. Den blir svart med mönster i brunt, brunrött och grönt. Det kanske låter konstigt men jag tycker det ser snyggt ut redan. Jag har ritat upp mönstret själv. Jag lägger snart ut en bild.

3 kommentarer:

 1. Hej! Jag är också sticktokig och kommer eventuellt bli kvar i Reykjavík, så jag tänkte kolla vart det är ni har stickgruppen, när det är och om det finns plats för fler?
  // Linnea

  SvaraRadera
 2. Sjukt fina tröjor och annat du stickar! Jag har spanat in allt :)! Du är verkligen jätteduktig.
  Jag har planer på att sticka en isländsk tröja .. det var så jag hittade hit.
  Ha det!

  SvaraRadera
 3. Hej Linnea! Försökte skicka ett mail till dig eftersom jag hittade en mail adress på en av dina bloggar men jag vet inte om det kom fram. Om du ser detta kan du ju skicka ett mail till mig på liinaah@hotmail.com så kan du få lite mer info om våra stickkvällar. Absolut är du välkommen dit.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar

Populära inlägg