lördag 28 augusti 2010

Har stickat dockläder under semestern

Nu är jag äntligen tillbaka på min blog med ett inlägg. Vi var i Sverige hela Juli och sedan vi kom tillbaka till Island har det varit fullt upp. Vi kommer nämligen flytta hem till Sverige i Oktober. Johan fick ett jobb i Sverige i början av Juli. Och han börjar den 1:a November. Så det är extremt mycket som händer nu. Jag själv är ju 5,5 månader gravid. Och så har vi Olivia som är 20 månader och ganska krävande.
Jag har iallafall hunnit sticka en del. Jag gjorde en klänning till Olivias docka i plötulopi (ospunnet isländsk garn på rundlar) och ett par matchande sockar. Sockarna fick ganska långt skaft men dom passar iaf. Jag hittade alltså på allt själv. Så det mönstret får man gärna köpa av mig för 20 kr om man vill. Det är bara att kontakta mig på min email. Passar till Babyborn och Skrållan dockor. Det går ju bra att använda ett annat garn, bara det är tunt. Jag använde stickor nummer 3 eftersom det var det som fanns tillgängligt just då jag började. Man bör använda 2,5-3 mm.

Här kommer en bild:


Det är knappar i bak men man kan lika gärna ha dom i fram. Här en bild med strumporna på:


Och till sist en bild på bara strumporna:

2 kommentarer:

 1. Så fina! Tyvärr har jag ingen att sticka dockkläder till, mina tonårskillar är inte intresserade! ;)
  Kul att ni flyttar till Sverige, fast det blir lite svårare och dyrare att få tag på riktigt islandsgarn. Förmodar att du bunkrar lite innan ni åker.
  Hoppas du mår lite bättre nu!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag blir så glad av att läsa din blogg. Var på Island förra året i september och tycker så mycket om både själva ön och tröjorna =) Dina farmers market är otroligt fina! Jag var och handlade på Alafoss Outlet och de sa att de kunde skicka både garn och mönster till Sverige om man bara skickade dem ett mail. Hoppas inte du slutar sticka isländskt!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar

Populära inlägg